magyar   english   français
Facebook

Békeffy Jenő emlékére

Mostanában nem úgy megy a labdarúgás, ahogyan a régi időkben. Ilyenkor az idősebb törzsszurkolók különösen hajlamosak nosztalgiával gondolni az egykori nagyobb sikerekre és részeseikre.

Első hallásra igen meglepő névadás, de amikor megmagyarázták, bántó volta helyett már dicséretként érthettük. Azért kapta ezt a nevet . emlékeztek -, mert ha a pályán elesett, olyan fitten pattant fel, mint egy gumilabda. Ruganyos és előnyös külsejét később fotómodellként is hasznosította - mondták. Mivel e nevezett egykori labdarúgónak Gábor nevű fia is (aki jelenleg a Vasas FC marketing igazgatója) tiszteletrméltóan ápolja apja emlékét és kutatja monori múltjának fellelhető gyökereit, sporttörténeti szempontból mi is érdekesnek tartottuk az ehhez való csatlakozást, emlékezetének helyi megőrzését. Annál is inkább, mert Monoron született és nyolcéves korában itt futballozni kezdő Békeffy (régebben Békeffinek írták) Jenő (1935-1987) később az egyik első és világszerte elismert UEFA-licenszes futballmenedzser lett. ....

 

2014. április.

Békeffy Jenő emlékére, 1965-ben, Belgiumba kerülve kezdte el futballmenedzseri karrierjét, melynek során több mint 300 jelentős, sikeres átigazolásban játszott szerepet.